Ervaringen

Dit zeggen deelnemers aan de opleiding:

“Welke beleidsmaker, politicus of bestuurder wil niet dat inwoners gelukkiger worden? Maar gaan overheden daarover, dacht ik vooraf? Met de kennis van nu zeg ik volmondig JA. Geluk wordt bepaald door thema’s en indicatoren die voor de lokale overheid als beleidsterrein zijn erkend.

Dankzij de leergang zijn we nu in staat geluk te meten, geluk als beter alternatief te zien voor de dominante economische marktwaarden en het bij wijze van spreken te bundelen in een dashboard met knoppen om aan te draaien. Dus alle reden om mee te doen om het sturen op geluk eigen te maken. Meer geluk is tenslotte met niets strijdig!”

Johannes Goossen, wethouder (CDA) gemeente Duiven

“Door de opleiding heb ik geleerd dat je als mens altijd de keuze hebt om te sturen op geluk, zowel professioneel als persoonlijk. Het heeft mijn kijk op het leven en mijn werk verrijkt.

Het grootste maatschappelijk rendement bevindt zich niet langer in onze portemonnee, maar in de sociale rijkdom die wij met elkaar realiseren. Dat vraagt om een andere beleidsaanpak. Gelukkig ben ik mij nu meer bewust hoe wij dit met elkaar kunnen doen.” 

Adviseur Samenleving, gemeente Harderwijk

“Deze leergang legt een stevige basis voor sturen op geluk; privé en in mijn werk. Een geschenk voor mezelf en voor anderen.”
 
Cees Vermeulen, senior bestuursadviseur gemeente Arnhem

“Boeiende zoektocht naar de wijze waarop je als overheid handen en voeten kan geven aan het bevorderen van het geluk/welbevinden van inwoners.

Lex de Hilster, strategisch beleidsadviseur Sociaal Domein

“De opleiding Beter Beleid door te Sturen op Geluk geeft een geweldig overzicht van waar we nu staan in het geluksonderzoek. Er is zoveel wetenschappelijke kennis over geluk. Ik ben nu nog meer gemotiveerd om alles wat we al weten over ‘wat ons gelukkig maakt’ toe te passen in mijn werk.”

Suzanne van der Geest, programmamanager GeluksBV

Ook was er veel waardering voor het materiaal bij de opleiding, zoals het boek Geluk voor Kamerleden”, dat alle deelnemers voor de aanvang ontvingen, de korte syllabi en de extra artikelen, die samen een veelzijdig beeld geven van waar het geluksonderzoek staat en hoe dit wordt toegepast.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close