Zo maak je beleid dat geluk bevordert

Akshaya_de_Groot
Akshaya de Groot

🔹 Politiek en beleid, die aan een beter leven bijdragen.
🔹 Onderzoek, dat aangeeft of beleid kans van slagen heeft.
🔹 Een brug slaan tussen economisch denken en geluksdenken.
🔹 Praktische tips voor beleid dat geluk en welzijn verbetert.
Ben jij een politicus, beleidsmaker of -adviseur, die dit aanspreekt?

Dan biedt de (betaalbare) 6-daagse opleiding “Beter Beleid door te Sturen op Geluk” daar een gedegen, inspirerende en partijpolitiek neutrale basis voor.

Wie beleid maakt, wil graag resultaten boeken. Hij of zij wil dat de mensen voor wie het beleid is bedoeld erop vooruit gaan. Hoe bereik je dat en hoe kun je dat nagaan? De meest integrale maatstaf is of mensen tevreden zijn met hun leven en een faire kans krijgen om hun eigen geluk na te streven. Maar hoe bevorder je dat en wat weten we daarover? Naar deze vraag wordt al 50 jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan. Wist jij dat? En ben je daarvan op de hoogte?

Als beleidsprofessional, raadslid of bestuurder kun je dit alles nu in 6 dagen (om de 2 weken) met een gedegen en persoonlijk verrijkende opleiding inhalen!

• In 2012 Jaar geleden schreef ik het boek ‘Geluk voor Kamerleden’. In datzelfde jaar verscheen het eerste World Happiness Report.
• In 2015 ontwierp ik voor de Erasmus Universiteit het executive program “Sturen op geluk in het publieke domein”. Die opleiding was de eerste op dat gebied in Europa. Vervolgens was ik daarvan 2 jaar programmaleider samen met professor Ruut Veenhoven en professor Frank van Oort.
Tegelijk ontstonden in ons land de eerste voorbeelden van gemeentebeleid dat zich richt op meer geluk. En in Engeland ontstond What Works Wellbeing. Dat is een officiële organisatie die onderzoek in kaart brengt voor evidence based beleidsontwikkeling, gericht op meer welzijn en geluk.
• In 2019 richtte ik het Jeremy Bentham instituut voor Beleid & Geluk op. Ik verwerkte mijn voorafgaande ervaringen – en de bredere ontwikkelingen op geluksgebied eromheen – in de nieuwe opleiding: “Beter Beleid door te Sturen op Geluk”. Onderzoek naar geluk is daarvan de ene pijler. Je zult verbaasd zijn hoeveel daarvan beschikbaar is. Wat je er in de beleidspraktijk mee kunt doen, is de andere pijler. Inclusief voorbeelden van wat er nu al door pioniers in binnen- en buitenland gebeurt én hoe je het mogelijk nog beter kunt aanpakken.

Akshaya de Groot

Wandelend-Verkeerslichtmannetje-uit-DDR-groen-150x150P.S. “Beter Beleid door te Sturen op Geluk” is vergelijkbaar met een Masterclass voor beleidsprofessionals, maar dan 6 dagen lang. Er is dus ook een beperkt aantal plaatsen van 12-15 per groep.

Hier lees je hoe eerdere deelnemers de opleiding hebben ervaren.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close